Celebrem el Dia Internacional de les Dones amb ‘Veu i Memòria’

Amb motiu del Dia Internacional de les Dones, els 22 museus que en formen part faran visible aquest projecte a través d’una càpsula de vídeo.

El projecte Veu i Memòria té com a objectiu la recuperació i visibilització de les dones artistes dels seus fons. Al llarg de tres anys, l’especialista Elina Norandi ha realitzat el cens de dones artistes presents a les col·leccions dels museus que formen part de la Xarxa. Les dades resultants d’aquest estudi mostren que la xifra de dones amb obra als 22 museus supera el miler.

A partir d’aquest estudi i les dades recollides, un dels objectius que s’ha marcat la XMAC al llarg d’aquest 2022 és el de reivindicar, des de la memòria democràtica, el paper i les vivències que van tenir les artistes sota la dictadura franquista.

 

D’aquesta manera, Veu i Memòria està recollint les veus de les artistes que  encara són vives, ja que són el testimoni d’una realitat d’opressió i manca de llibertats que encara ens ressona. Això servirà per apropar-se a una realitat que explica el motiu pel qual tantes artistes segueixen sent desconegudes, fins i tot invisibilitzades.

Així, en el marc del 8M, els museus de la XMAC compartiran aquesta càpsula on intervenen algunes d’aquestes artistes per tal de començar a donar a conèixer aquest projecte, els seus objectius i, sobretot, reivindicar la presència de les dones als museus.

Podeu consultar la informació sobre altres activitats que han preparat els museus de la XMAC al voltant d’aquest dia al pdf adjunt.

Logo Xarxa de Museus d'Art

 

Comparteix
No Comments

Post A Comment