LA XARXA DE MUSEUS D'ART DE CATALUNYA PRESENTA SOM QUI SOM, SOM COM SOM, UNA MOSTRA EN CLAU LGBTIQ+ DISPERSA EN EL TERRITORI

Presentem ‘Som qui som, som com som’, una mostra en clau LGBTIQ+

La Xarxa de Museus d’Art de Catalunya (XMAC), formada per 24 equipaments museístics del país, s’adhereix a les reivindicacions del Dia de l’Alliberament que se celebra cada 28 de juny amb una mostra dispersa que permet recórrer els museus en clau LGBTIQ+.

L’acció que es proposa aquest any parteix d’un comissariat en línia dels especialistes Pere Parramon i Laura Cornejo que ens permeten rellegir algunes de les obres que podem trobar a les col·leccions dels museus del país amb una mirada diferent, tot fent caure el vel que durant segles ha amagat una diversitat sexual i afectiva, que ha existit sempre.

Segons els comissaris: “La diversitat afectiva, sexual i de gènere forma part de la nostra naturalesa. De la mateixa manera, l’art, com a l’expressió més profundament humana possible, no pot deixar de recollir aquesta riquesa. A partir d’obres pertanyents a les col·leccions de la Xarxa de Museus d’Art de Catalunya, la mostra dispersa en el territori, realitzada a partir del comissariat en línia Som qui som, som com som, celebra la pluralitat en les formes d’estimar, de desitjar, de sentir-se i de pensar-se en les manifestacions estètiques.”

 

Més informació:


Descarrega el llibret de la mostra en línia

Llegeix la nota de premsa

Comparteix
No Comments

Post A Comment